Sprijină activitățile LIREC !

Redirecționează 3,5% din impozitul pe venit pe următorii doi ani pentru a susține proiectele LIREC: sprijinirea cercetătărilor români, formarea pentru cercetare, implementarea de proiecte ce au ca scop creșterea accesibilității și calității serviciilor medicale. 

Ce trebuie să faceți?

  1. Descărcați Formularul 230 apăsând butonul de mai jos;
  2. Completați-l cu datele dvs. personale (nu este nevoie să completați suma) și semnați-l;
  3. Trimiteți-l prin poștă/curier la sediul ANAF de care aparțineți cu domiciliul sau depuneți-l direct la ghișeu, până la data de 25 mai 2020.

 

Formularul 230 este destinat persoanelor fizice care au obținut în anul 2019 venituri din salarii și asimilate salariilor, pensii, activități independente / activități agricole impuse pe bază de normă de venit, activități independente realizate în baza contractelor de activitate sportivă pentru care impozitul se reține la sursă, drepturi de proprietate intelectuală, altele decât cele pentru care venitul net se determină în sistem real, cedarea folosinței bunurilor pentru care venitul net se determină pe baza cotelor forfetare de cheltuieli sau pe baza normelor de venit.

HepaBreak - creștem accesul la testarea gratuită pentru hepatitele B și C

Virusurile B si C sunt alături de consumul de alcool principalii factori etiologici ai cirozei hepatice. 

Proiectul Hepabreak presupune crearea unui cadru de prevenție și diagnostic a infecțiilor cu virus hepatitic B și C  prin implementarea a două activități majore. 

Activitatea 1 – evaluarea incidenței infecțiilor cu VHB, HVC prin aplicarea de teste de diagnostic rapid 

Activitatea 2– Realizarea unei campanii de conștientizare a importanței profilaxiei primare și secundare a infecțiilor cu virus hepatitic B și C 

Prin progresele extraordinare înregistrate în ultimii ani, infecția cronică cu virus hepatitic C poate fi vindecată, tot ce trebuie să facem este să identificăm persoanele care au nevoie de tratamentul salvator ! Prin acțiunile dvs. puteți contribui la atingerea obiectivului Organizației Mondiale a Sănătății – eliminarea virusului hepatitic C ! Progrese simulare sunt înregistrate și pentru virusul hepatitic B. Așadar, am ajuns în deceniul în care aceste infecții pot fi eliminate. Cum ? prin continuarea cercetării în domeniu, identificarea persoanelor infectate cronic, aplicarea tratamentului corect, monitorizarea eficientă a cazurilor.