Start O₂ Project

Liver Research Club continuă acțiunile de sprijin în contextul pandemiei SARS-CoV-2

Despre proiect

Titlu

StartO₂​ – Oxigenoterapie pentru pacienții simptomatici confirmați cu infecție Covid-19

Axă de finanțare

Proiect finanțat prin programul Start ONG Kaufland . Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplifcat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale/ de inițiativă.

Descriere 

Prin proiectul StartO2 dorim să punem la dispoziția spitalelor din Cluj-Napoca 6 stații de oxigenoterapie non-invazivă prin mască sau canulă nazală, destinate persoanelor COVID-19 pozitive, simptomatice, cu saturația oxigenului capilar sub 93 la sută, responsive la acest tip de administrare. Produsele sanitare vor fi achiziționate/închiriate de noi și distribuite către instituțiile medicale (cu angajați medici ATI – supraveghere optimă) în care se regăsec persoane care prezintă simptome ale virusului SARS-CoV-2 sau sunt deja confirmați cu acest tip de infecție. Aceste stații vor funcționa pe termen lung, cel puțin pe durata a 3 luni.

Împreună oferim României o gură proaspătă de #oxigen!

Acces la aparatură și consumabile destinate oxigenoterapiei prin intermediul proiectului Start O2 – stații mobile de oxigenoterapie puse la dispoziția spitalelor din Cluj-Napoca.

Buget proiect: 4738 RON

Achiziții: 

 • 6 pahare barbotoare
 • 20 de canule nazale pentru administrarea oxigenului medical pentru adulți 
 • 20 de măști pentru administrarea oxigenului medical pentru adulți

Aparatură închiriată: 

 • 6 butelii de oxigen medical comprimat cu capacitatea de 5 litri cu reductor de presiune integrat (LIV) 

Rezultate proiect

În curs de actualizare

#StartONG #ImplicareaFaceDiferenta #KauflandRomania #ActforTomorrow #LiverResearchClub

Cum puteți susține în continuare proiectele LIREC implementate în contextul pandemiei SARS-CoV-2 ?

 1. Utilizând platforma online de donații LIREC, platformă destinată atât persoanelor fizice, cât și persoanelor juridice (platforma generează automat document justificativ pentru persoanele fizice, respectiv contract de sponsorizare pentru persoanele juridice)
 2. Direct în contul asociației:
  • Beneficiar: Asociatia Liver Research Club (LIREC)
  • Cont: RO53INGB0000999909271605
  • Deschis la banca: ING Bank
  • Cu mențiunea. Donatie 

Inițiative LIREC în contextul pandemiei SARS-CoV-2

În contextul pandemiei SARS-CoV-2, echipa LIREC a inițiat o serie de proiecte cu scopul de a susține comunitatea în a trece mai ușor peste această perioadă. Sursa de finanțare pentru aceste proiecte este reprezentată de donații ale persoanelor fizice și juridice și granturi (proiecte) câștigate prin competiție. 

Previous
Next