Despre noi

Mentori

Horia Ștefănescu este doctor în medicină din 2011. A participat la elaborarea a numeroase publicații în jurnale din zona roșie a domeniului, acumulând un indice Hirsch (World of Science) de 15.

Interesul de cercetare combină elemente clinice cu metode neinvazive de diagnostic - în principal elastografie hepatică și splenică sau ecografie cu substanță de contrast, și este orientat înspre boala hepatică alcoolică, predicția decompensării în ciroză, hipertensiunea portală și cancerul hepatocelular.

Împreună cu Dr. Bogdan Procopeț  a înființat în 2016 Cercul științific de Hepatologie “Liver Research Club” și este în prezent Coordonator științific al ONG-ului cu același nume.

Horia Ștefănescu

Bogdan Procopeț este doctor în medicină din 2012, Șef de lucrări la Universitatea de Medicina și Farmacie "Iuliu Hațieganu" Cluj-Napoca, în cadrul Disciplinei Medicală III. Este autor a numeroase publicații în jurnale din zona roșie a domeniului, acumulând un indice Hirsch (World of Science) de 14.

Interesul de cercetare este orientat înspre bolile hepatice avansate (ciroza hepatică decompensată, hemoragiile variceale, infecțiile în ciroză, hipertensiunea portală cirotică și non-cirotică și bolile vasculare hepatice).

Împreună cu Dr. Horia Ștefănescu a înființat în 2016 Cercul științific de Hepatologie “Liver Research Club” și este în prezent Coordonator științific al  ONG-ului cu același nume.

Bogdan Procopeț

Ce este LIREC ?

Liver Research Club (LIREC) este o asociație non-guvernamentală (ONG) formată din persoane interesate de cercetare interdisciplinară în domeniul hepatologie din Cluj-Napoca. Înființat informal în 2016 ca și un cerc științific studențesc, LIREC a devenit în 2019 un ONG ce reunește în prezent cadre didactice ale Universității de Medicină și Farmacie (UMF) “Iuliu Hațieganu” – Clinica Medicală III, medici specialiști și primari ai Institutului Regional de Gastroenterologie-Hepatologie “Prof. Dr. Octavian Fodor” Cluj-Napoca (IRGH), doctoranzi, medici rezidenți și studenți mediciniști. 

ISTORIC

Ne-ar plăcea să putem spune că am apărut odată cu Big Bang-ul, însă istoria noastră este foarte recentă, atomul nostru luând naștere în anul 2016 (dar trebuie să vă mărturisim că suntem înrudiți cu particulele primordiale ale Big Bangului). Ca particularitate a atomului, acesta posedă doi nuclei, pe mentorii noștri entuziaști, Horia și Bogdan,, care asigură niveluri crescute de energie pozitivă prin intermediul protonilor și stabilitate prin intermediul neutronilor.

Numeroși electroni se găsesc orbitând în jurul lor. Aici, trebuie să vă spunem o poveste scurtă despre viața electronilor: ei au fost inițial recrutați în jurul atomului printr-un proces complex de training pentru scriere de granturi, adică prima ediție GRAIL. Ulterior, pe măsură ce își îmbunătățesc capacitățile de scriere de granturi și cercetare, avansează pe straturile electronice și ajung să își coordoneze propriile departamente. Procesul este unul dinamic, electronii se află permanent într-un dans și fiecare nou electron este binevenit să testeze dacă poate rezista forțelor electromagnetice ale LIREC. Nu suntem un atom singuratic și ca orice atom, ne supunem legilor chimiei pentru a forma legături covalente cu alte echipe de cercetare din țară și din străinătate. Astfel, devenim mai puternici și reușim să sintetizăm elemente chimice noi sub forma studiilor multicentrice.

Lecția noastră anATOMICĂ se cere scrisă în continuare, astfel încât te invităm să contribui la expansiunea clubului nostru !