Project SARS-CoV-2 ToolBox

Am găsit prin programul În stare de bine, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, oportunitatea de a ne implica și de a îmbunătăți situația din principalul focar de îmbolnăviri cu noul tip de coronavirus din țara noastră. Am înscris proiectul SARS-CoV-2 ToolBox în cursa spre finanțare în cadrul Apelului 1 ”În stare să #ajut 2020” și ne bucurăm să ne aflăm printre câștigători!

# Denumire proiect

SARS-CoV-2 ToolBox – Program suport pentru asistență medicală comunitară, respectiv, populația vulnerabilă deservită în contextul pandemiei SARS-CoV-2

Axa de finanțareProgramul „În stare de bine”, Apelul 1/2020 ”În stare să #ajut 2020”

FinanțatorKaufland România și Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile

Perioada de desfășuraremai 2020- septembrie 2020

Budget total: 145.196 RON

# Prezentare proiect

Prin proiectul SARS-CoV-2 ToolBox ne propunem  să venim în ajutorul uneia dintre cele mai încercate zone din țara noastră de pandemia SARS-CoV-2  și anume județul Suceava.

În acest județ există localități în care singura persoană care poate acorda asistență medicală este asistentul medical comunitar. Un asistent medical comunitar are în evidență, în medie, peste 3000 de locuitori, mulți dintre aceștia făcând parte din grupuri vulnerabile (vârstnici cu boli cronice, familii sărace, monoparentale, persoane cu acces redus la serviciile de sănătate, persoane cu adicții etc.).

Prin proiectul SARS-CoV-2 ToolBox oferim echipamente medicale, materiale de protecție și dezinfecție asistenților medicali comunitari din județul Suceava și persoanelor aflate în situații de vulnerabilitate (minim 1000 de familii beneficiare).

# Povestea proiectului

În urmă cu doi ani, noi, membrii Asociației LIREC,  am început o relație de colaborare bilaterală cu 20 de asistente medicale comunitare din județul Suceava și cu coordonatoarea acestora, doamna Aga Zica. Ne-am cunoscut în cadrul proiectului POCU/91/4/8/107919 Sonohepaprevent, proiect de formare a cadrelor medicale, noi fiind implicați în implementarea proiectului, doamnele asistente făcând parte din grupul țintă. De atunci am început să colaborăm în implementarea de proiecte, sprijinindu-ne reciproc.

În contextul pandemiei SARS-CoV-2, interesul nostru spre a promova  importanța și necesitatea îmbunătățirii serviciilor medicale oferite în cadrul asistenței medicale primare a căpătat un dublu sens.

Împreună cu doamna Aga Zica, coordonatoarea asistenților medicali comunitari din județul Suceava, am identificat problemele cu care se confruntă în prezent la nivel de comunitate: lipsa echipamentelor medicale și de protecție, necesitatea creșterii accesului locuitorilor din mediul rural la servicii medicale îmbunătățite, materiale de protecție și dezinfectanți, cresterea sustenabila a calitatii serviciilor medicale.

Ne-am propus sa raspundem acestor nevoi prin proiectul SARS-CoV-2 ToolBox – Program suport pentru asistență medicală comunitară, respectiv populația vulnerabilă deservită în contextul pandemiei SARS-CoV-2. Asistenții medicali comunitari sunt în contact direct cu persoane potențial infectate sau chiar infectate cu noul tip de coronavirus, motiv pentru care ne-am propus să le oferim echipamente medicale și de protecție necesare pentru desfășurarea activității lor în condiții optime. De asemenea, în județul Suceava, există localități în care singura persoană care poate acorda asistență medicală este asistentul medical comunitar. Pentru a susține activitatea acestora și pentru a îmbunătăți calitatea serviciilor medicale pe termen lung vom achiziționa în cadrul proiectului 40 de genți medicale de prim ajutor echipate pe care le vom pune la dispoziția comunitatii.

O mare parte din locuitorii cu domiciliul in mediul rural fac parte din grupuri vulnerabile: vârstnici cu boli cronice, persoane cu acces redus la serviciile de sănătate, familii sărace, familii monoparentale, persoane cu adicții etc.). Acestor persoane vom oferi materiale de protecție și dezinfecție pentru a sprijini accesul egal și etic la serviciile de sănătate și protecție în condițiile pandemiei SARS-CoV-2.

# Scop

Prin acest proiect ne propunem să creștem calitatea serviciilor medicale desfășurate de asistenții medicali comunitari prin echipamentele medicale pe care le punem la dispoziție acestora (pulsoximetre, genți medicale de urgență).  Dorim să susținem starea de sănătate a locuitorilor din mediul rural al județului Suceava, să le asigurăm asistență medicală mai sigură și un acces mai facil la echipamente medicalematerialele sanitare și de protecție.

# Achiziții

– 66 pulsoximetre

– 40 genți medicale de urgență echipate

– 132 viziere

– 5000 măști de protectie FFP1

– 1500 sticle spirt sanitar

– 1500 sticle dezinfectant

– 3300 mănuși de unică folosință

Pentru locuitorii vulnerabili cu domiciliul în mediul rural, jud. Suceva punem la dispoziție minim 1000 de pachete conținând materiale de protectie si dezinfectanti.

Pentru fi la curent cu desfășurarea activităților din cadrul acestui proiect vă invităm să urmăriți paginile de Facebook (https://www.facebook.com/liverresearchclub)  și de Instagram (https://www.instagram.com/lirec/?hl=ro)  ale Asociației Liver Research Club (LIREC).

Proiectul este derulat de Asociația Liver Research Club (LIREC) și finanțat prin programul „În stare de bine”, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.

#InStareDeBine #ImplicareaFaceDiferenta #Kaufland #FDSC #ONG #LiverResearchClub

# Cum puteți susține activitățile LIREC?

Prin donații pe platforma online a Asociației Liver Research Club https://lirec.ro/shop/doneaza-o-singura-data/ (platformă destinată atât persoanelor fizice, cât și persoanelor juridice)

Donație în contul asociației:

Beneficiar: Asociatia Liver Research Club (LIREC)

Cont: RO53INGB0000999909271605

Deschis la banca: ING Bank

Cu mențiunea. Donație

Nu ezitați să ne contactați la adresa de e-mail: [email protected]