Ziua AUDIT

Pentru a ne respecta misiunea de implicare în societate și în activități legate de sănătatea publică, în data de 5 iunie 2019, Liver Research Club a fost partener în acțiunea de testare a consumului personal de alcool organizată de Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) și Alianța pentru Lupta Împotriva Alcoolismului și Toxicomaniilor (ALIAT). https://www.ziuaaudit.ro/

În această zi au fost aplicate teste AUDIT (un instrument dezvoltat de Organizația Mondială a Sănătății, alcătuit din 10 întrebări ce evaluează consumul de alcool, identificând astfel subiecții cu consum la risc). Aplicarea testelor s-a efectuat în mod voluntar, gratuit și confidențial de către doritori într-o zonă centrală a Cluj-Napoca, între orele 9-19. Pe lângă evaluarea consumului de alcool, participanții au beneficiat de materiale informative și consiliere din partea membrilor LIREC. Datele colectate în urma aplicării testelor vor fi analizate, iar rezultatele vor fi de ajutor pentru înțelegerea fenomenului consumului problematic de alcool și pentru dezvoltarea unor programe de prevenție.

Ne bucurăm că am făcut parte din acest proiect aplicat la nivel național și vom continua să fim implicați în acțiunile viitoare și cele conexe acestuia.

 

https://www.facebook.com/DoctorNCN/videos/2413324912233005/