Protect(iON) Club

Motto

Fiecare (iON) corespunzător echipat reprezintă un univers individual protejat

Denumire proiect: Protect(iON) Club – echipamente de protectie pentru personalul medical si auxiliar din Cluj-Napoca

Descriere: În contextul pandemiei de SARS-CoV-2, activitatea tuturor a avut de suferit invariabil. La fel s-a întâmplat și în cazul nostru, însă nu ne-am lăsat intimidați, ci am văzut situația de față ca pe o provocare și în același timp o oportunitate pentru a ne îndrepta mai mult atenția către proiecte comunitare.

Ultimul proiect care a obținut finanțare se alătură celorlalte inițiative ale Liver Research Club (Start O2, The Oxygen Club,  SARS-CoV-2 ToolBox), ale căror impact pozitiv asupra beneficiarilor – personal medical și pacienți – este deja vizibil.

Proiectul Protect(iON) Club a venit ca răspuns la problema identificată de echipa noastră în cadrul spitalelor în care ne desfășurăm practica medicală, anume deficitul de echipamente de protecție individuală pentru personalul medical și cel auxiliar. Îngrijirea unui singur pacient (infectat sau nu) presupune efortul unei întregi echipe, care mai ales în perioada aceasta trebuie să fie corespunzător echipată pentru a preveni contaminarea cu noul coronavirus. Dat fiind contextul epidemiologic actual, aceste echipamente esențiale sunt inexistente în unele spitale; greu de găsit pe piață, cererea fiind extrem de ridicată; unele, deși existente, nu respectă standardele de calitate. Pentru a ne asigura că personalul nu are de suferit ca urmare a acestor deficiențe, am luat inițiativă și am lansat proiectul Protect(iON) Club.

Protect(iON) Club este finanțat de programul Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat prin asociația Act for Tomorrow.

Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociaţia Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educaţie, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanţare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale/ de inițiativă

Pe perioada implementării, un număr de cel puțin 60 de angajați din spitalele din Cluj-Napoca vor beneficia de echipamente de protecție individuală (halate impermeabile; măști de protecție – chirurgicale, tip FFP2, N95, KN95; bonete; botoșei; mănuși chirurgicale) și soluții/dispozitive pentru dezinfecție, astfel încât contaminarea personalului să fie absentă sau redusă la minimum.

Ne așteptăm ca în urma derulării acestui proiect să aducem un plus de siguranță pentru personalul care zilnic își folosește cunoașterea, determinarea și dăruirea pentru a salva viețile pacienților. Considerăm că este responsabilitatea noastră să susținem personalul din spitale, pentru păstra integră resursa umană atât de importantă pentru desfășurarea actului medical. Protejându-i pe ei, (iON)-ii noștri, ne protejăm pe noi.

Buget proiect: 11 917 RON

Achiziții: în curs de actualizare

Rezultate: în curs de actualizare

Cum ne puteti suține?

  1. Donație pe platforma online de donații a Asociației Liver Research Club https://lirec.ro/shop/doneaza-o-singura-data/ (platformă destinată atât persoanelor fizice, cât și persoanelor juridice)
  2. Donație în contul asociației:

Beneficiar: Asociatia Liver Research Club (LIREC)

Cont: RO53INGB0000999909271605

Deschis la banca: ING Bank

Cu mențiunea. Donație

Inițiative similare

Cizme de cauciuc pentru compartimentul de primiri urgențe

40 de perechi de cizme de cauciuc donate de către echipa Decathlon.  

Acestea au intrat în posesia cadrelor medicale din cadrul Institutului Regional de Gastroenterologie-Hepatologie 
„Prof. Dr. Octavian Fodor”, Cluj-Napoca.